Nationaal Parlement komt 27 december bijeen

Staatsmedia hebben gemeld dat de Nationale Assemblée van Cuba op 27 december bijeen zal komen. De Asamblea Nacional de Cuba, het één-partij-parlement, komt tweemaal jaarlijks in buitengewone zitting bijeen. De Asamblea Nacional telt 612 vertegenwoordigers, die de 168 gemeenten in het land vertegenwoordigen. De leden worden elke 5 jaar gekozen.

asamblea-nacional-del-poder-popular-stemming

Asamblea Nacional del Poder Popular

Parlementsvoorzitter Esteban Lazo kondigde woensdag jl. de buitengewone zitting aan die zal worden gehouden in het Paleis van de Convenciónes in Havana. In de aankondiging worden geen thema’s genoemd die op de agenda staan. Het is aannemelijk dat de economische situatie in het land wordt besproken nu een recessie dreigt o.a. vanwege de crisis in Venezuela, een van de grootste bondgenoten van Cuba. Ook wordt een verslag verwacht over de staat van de hervormingen die in 2008 in gang zijn gezet door Raúl Castro, bedoeld om het socialistische model van Cuba te ‘actualiseren.’

Verering Fidel
Ook zullen naar verwacht voorstellen worden besproken die moeten bijdragen aan het realiseren van de laatste wensen van de op 25 november overleden ex-president Fidel Castro. Hij verzocht zijn naam en beeltenis niet te gebruiken voor de naamgeving van publieke plaatsen en het oprichten van monumenten, bustes of standbeelden ter zijner eer.

Bron
* Persbureau EFE, 8 december 2016

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s