Cuba wil miljoenenschuld aan Tsjechië aflossen met…rum

Cuba moet Tsjechië een achterstallige schuld van 264 miljoen euro terugbetalen. Die dateert nog van het Koude Oorlog-tijdperk, toen beide landen in een communistisch verbond rond de Sovjet-Unie zaten. Die schuld wil Cuba afbetalen met flessen rum.

havana-club2

Cubaanse rum is erg populair in Tsjechië

Tsjechië heeft nog miljoenen tegoed van Cuba. Probleempje: Cuba heeft geen geld. Maar wel een enorme voorraad rum. De Cubanen hebben daarom een opmerkelijk voorstel gedaan: ze willen hun schuld met rum terugbetalen. Het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt tegen de BBC dat Havana inderdaad heeft geopperd om de lening af te betalen in rum.

Eeuw lang ‘gratis’ rum
In totaal gaat het om een bedrag van zo’n 250 miljoen euro. Mocht Tsjechië het aanbod accepteren, dan zijn de Tsjechen de komende 100 jaar verzekerd van Cubaanse rum. Maar Tsjechië heeft voorlopig nog geen ja gezegd: het wil op zijn minst een deel van het geld terug.

Bron
RTL Nieuws, 16 december 2016

Link
* Het Vlaamse dagblad De Standaard vroeg zich af wat Tsjechië doet met 17 miljoen flessen rum. De krant publiceerde een infografiek en berekende o.a. dat het om 16.666.666 flessen rum zou gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s