Record aantal toeristen in 2016 in Cuba

Zowat vier miljoen toeristen bezochten het afgelopen jaar Cuba. Dat zijn er 13,6 procent meer dan in 2015. De stijging is dubbel zo groot als verwacht en komt vooral door de toename van Noord-Amerikaanse en Europese toeristen, zegt het Cubaanse Ministerie van Toerisme.

toerisme-coche-americana-oldtimer-maleconToerisme is de tweede bron van inkomsten in Cuba, na de inkomsten die Cuba heeft uit de export van artsen en verplegers naar landen als Brazilië, Bolivia en Venezuela. Door de dooi in de relaties met de Verenigde Staten, die nu bijna twee jaar geleden werd ingezet, komen heel wat Amerikanen naar het communistisch bestuurde eiland afgezakt.

Amerikanen
Het Amerikaanse embargo blijft gehandhaafd, maar president Obama heeft een serie uitzonderingen gemaakt voor toeristenbezoek aan Cuba. Sinds vorig jaar opereren Amerikaanse bedrijven als Airbnb en Netflix in Cuba en opende de hotelketen Starwood in juni een Sheratonhotel in Havana. Cruiseschepen bezoeken sinds mei Havana en ook de vliegvluchten van en naar Cuba en de VS zijn hervat. Tijdens de eerste jaarhelft van dit jaar waren de Amerikanen de derde grootste groep toeristen op Cuba, na de Canadezen en de Cubanen die in het buitenland wonen. In de eerste helft van 2016 bezochten 137.000 Amerikanen Cuba, een stijging met 80% vergeleken met 2015.

Bronnen
* Diverse persbureaus

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s