Officiële krant als toiletpapier. Gecensureerd!

Een foto van Erick Coll op een expositie in de Salón de Arte Erótico in Alamar is verwijderd omdat deze een vrouw toont die de officiële krant Trabajadores als toiletpapier gebruikt. Dat meldt de fotograaf op zijn Facebookaccount.

erik-coll-foto-trabajadores-11022017

Foto van Erick Koll

De aankondiging van Coll wordt gevolgd door verschillende reacties zoals die van ingenieur Víctor González, die schrijft  ‘de foto bevalt mij, maar ik had de voorkeur gegeven aan Granma’ (de partijkant, redactie). En fotograaf en ontwerper Frank Guiller prijst ‘het schitterende beeld, het goede concept. Het is logisch dat men de foto weghaalde, talent wordt niet gewaardeerd als het niet gebruikt wordt ten dienste van de Staat.’ Enkelen stellen vragen bij het ‘erotische’ karakter van de fotografie. Anderen beschuldigen Coll ervan ‘een mediahype’ te willen creëren ten gunste van de huurlingen, term waarmee het Cubaanse regime dissidenten aanduidt. Coll zou naam en faam willen verwerven in de kritische persmedia die vijandig staan tegenover de Cubaanse regering. De meerderheid van  de reacties op zijn Facebook  verwerpt echter de censuur.

Angst en hypocrisie
‘Het werk is spectaculair, men censureert uit angst, hypocrisie en overgevoeligheid en omdat men geen helder beeld heeft van het concept van kunst,’ aldus Oscar González. Erick Coll is medewerker van het Departement voor Fotografie, een onderdeel van de staatsinstelling Instituto Superior de Diseño. Hoe lang nog? De expositie over erotische kunst vindt sinds de jaren negentig plaats in het Centro Cultural de Artes Fajad Jamis in Alamar.

Bron
* Diario de Cuba, 11 februari 2017

Link
* Facebook Erick Coll

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s