Irma als dekmantel voor roof

Vandaag, drie dagen na de orkaan Irma, liepen we in Calle 1ra, in de gemeente Havana Plaza. Het verhaal van de eigenaar van een van de particuliere restaurants werd opgetekend door Elio Delgado Valdés van de website Havana Times. Dieven profiteerden van de chaos en  wetteloosheid waar particuliere bedrijven het slachtoffer van werden. Krijgen ze hulp van de overheid?

orkaan-irma-particulier-cafeHet café van deze ondernemer werd vernield en de airconditioningapparatuur werd ontmanteld door mensen die misbruik maakten van de ramp, veroorzaakt door het slechte weer en de stijging van het water. Een Italiaanse toerist sprak met de dieven die zich voordeden als eigenaren en de indruk wekten dat zij de apparatuur beschermden. Een van de arbeiders die vanwege het hoge water niet ter plekke kon komen, vertelde een politieagent dat er gestolen werd, maar die antwoordde dat hij er niet was om particulier eigendom te beschermen. De werknemer zei dat het treurig is als je bestolen wordt, maar het is nog triester als je dit aangeeft bij de politie en die niets doet om er een einde aan te maken.

orkaan-irma-particulier-cafe-terrasOpbouw
De regering van Raúl Castro heeft gezegd da het de bedoeling van de regering is om de toeristische voorzieningen voor het winterseizoen te herstellen. Er werd niets gezegd over financiële steun voor kleine particuliere ondernemingen.


Bron

* Elio Delgado Valdés op de website Havana Times, 12 september 2017

Link
Varadero-welkom-turismo* Schaderapport Varadero
Een reisagent ter plekke stelde een schaderapport samen over de situatie van de hotelfaciliteiten in de toeristentrekpleister Varadero. Het Engelstalig verslag verscheen eerder in het Spaans bij Trip Advisor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s