De invasie van de Spar en anderen

De provinciale krant 5 de Septiembre in Cienfuegos meldt dat ‘de Spaanse firma Spar sinds maandag de belangrijkste leverancier van voedsel is in deze stad’. De winkel was drie maanden gesloten wegens verbouwing. Aldus een bericht van Fernando Ravsberg op de website Cartas desde Cuba. De eerste reactie onder zijn artikel is een correctie, namelijk ‘Spar is geen Spaans bedrijf maar Nederlands met het hoofdkantoor in Waalwijk’.

Spar-cienfuegos

Spar in Cienfuegos

Supermarkt Spar doet goede zaken in Cuba. In Havana waren al enkele vestigingen, maar het bedrijf lijkt nu vastbesloten om uit te breiden naar de provincies. En ze is niet de enige. El Corte Inglés opende een winkel in Miramar, en het kledingmerk Springfield in Vedado. Tijdens een bezoek aan de winkel van Springfield kan men overigens zien dat de getoonde producten – shirts, broeken en truien – tweemaal zo duur zijn als in Spanje, hoewel de koopkracht in Europa groter is.

Doorbraak
Toch is er geen reden de komst van de Spanjaarden te bekritiseren als zij er tenminste in slagen een constante aanvoer te garanderen, een grote wens van de Cubaanse consument. En dan zou het prijsbeleid ook dichter bij de realiteit in Cuba moeten worden gebracht. Maak de prijzen even hoog als in Europa; dat zou een al doorbraak betekenen.

Bron
* Cartas desde Cuba, Fernando Ravsberg, 6 februari 2018

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s