Cubaanse diplomaat woedend over verwijzing naar Payá

In Lima (Peru) ontstak de Cubaanse ambassadeur bij de Mensenrechtencommissie van de VN, Juan Antonio Fernández Palacios, in woede, toen Jorge Vallejo, Peruaanse vertegenwoordiger namens een jongerennetwerk voor democratie, verwees naar de overleden Cubaanse oppositieleider Oswaldo Payá. De conferentie Diálogo Hemisférico in Peru gaat vooraf aan de Top van de Amerika’s die op 13 en 14 april in Peru wordt georganiseerd. Zowel president Trump als president Raúl Castro zullen daar aanwezig zijn. De deelname van de president van Venezuela is onzeker. Voor enkele Latijns-Amerikaanse landen is Maduro niet welkom in Peru.

ambassadeur-juan-antonio-fernandez-palacios-vn-geneve

Ambassadeur Juan Antonio Fernández Palacios

De diplomaat sprak van ‘clowneske’ activiteiten van het jongerennetwerk Juventud Lac dat geleid wordt door Rosa Maria Payá, dochter van Oswaldo Payá. Hij omschreef de groep als ‘een sekte van samenzweerders’. (…) ‘Ik wil niet dat ik de naam hoor van degene die u net noemde’, aldus Palacios tot de Peruviaanse jeugdleider. ‘Ik vraag u geen geintjes met Cuba uit te halen, de dwaas uithangen is in Cuba niet toegestaan en deze toon mag u niet aanslaan. Dit is genoeg, stop met de provocaties en houd u bij wat u moet zeggen’.
Vallejo reageerde onmiddellijk: ‘‘Ik meen dat we deelnemen aan een forum en u zelf sprak over dissidenten en debat. Wat u nu vraagt is onjuist en een fout. We zijn in Peru en dit land garandeert democratische ruimte, we garanderen dat de deelnemers aan dit forum kunnen spreken en van mening kunnen verschillen.’

Linken
* YouTube: Woedende Cubaanse diplomaat, 21 maart 2018, 30 seconden
*
 Het Cubaanse persbureau ACN over ‘Counterrevolutionary Maneuvers in Peru’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s