Billboard mensenrechten in Lima vernield

Een billboard dat oproept tot het beëindigen van onderdrukking, corruptie en straffeloosheid op Cuba is dinsdag in de Peruaanse hoofdstad Lima vernield en beklad. In Lima vindt deze week de VIIIe Top van de Amerika’s plaats. Het billboard stond in de directe omgeving van het vliegveld en was bedoeld voor aankomende bezoekers van de top.

lima-spandoek-cuba-basta2-ya

Boven: het billboard voor de vernieling. Onder: na de vernieling met daarop de tekst Con Cuba no te metas / Van Cuba blijf je af.

De vernieling door de ‘vrienden van Cuba in Peru’ kon rekenen op de stilzwijgende goedkeuring van de Cubaanse ambassadeur in Lima, Juan Antonio Fernández. In het journaal van de Cubaanse televisie werden beelden getoond van het incident, enigszins gemanipuleerd omdat er applaus te horen was dat in werkelijkheid niet had geklonken. De officiële website Cubadebate zei dat met de vernietiging van het billboard ‘de vrienden van Cuba’ hadden aangetoond dat ‘geen provocatie van de contrarevolutionaire huurlingen onbeantwoord zal blijven’.

Dialoogtafel
De afgelopen dagen zijn er parallel aan de eigenlijke Top, fora georganiseerd. De Cubaanse regering leverde een delegatie met ruim 100 Cubaanse jongeren, die ‘de echte Cubaanse jeugd’ moet vertegenwoordigen. Havana verbood het vertrek naar Lima van meer dan twintig activisten uit onafhankelijke bewegingen. Ook beloofden de Cubaanse regering dat geen dissidenten of kritische stemmen getolereerd zouden worden en dat zij niet geduld werden aan dezelfde dialoogtafel als de officiële delegatie.

Bron
* 14ymedio, 11 april 2018

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s