Over de CubaTips van deze week en een Internetspecial

In de CubaTips van vandaag treft u informatie aan over de verschijning in het Nederlands van een verhaal van de Cubaanse auteur Senel Paz. Zijn verhaal uit 1950 vormde de basis van de succesvolle Cubaanse speelfilm Fresa y Chocolate in 1994.
Verder een bericht over het vertrek van de VS uit de Mensenrechtenraad en de hongerstaking van de bioloog Ariel Ruiz Urquiola die zijn tweede week in gaat.
Ook verscheen er een nieuw boek over Cuba getiteld De laatste vlucht naar Havana. En natuurlijk is er de Culturele Agenda en Het laatste nieuws.

internet-twee-jongens-mobieltjesHet nieuwsbericht van 22 juni belicht het effect van internet op de Cubanen en de machthebbers in Havana. In dat kader vragen we speciale aandacht voor een internetspecial – helaas alleen in het Spaans – die in mei verscheen op de website Periodismo de Barrio met 13 reportages en 12 overzichtsartikelen met thema’s als de geschiedenis van internet in Cuba, een profiel van het staatsbedrijf ETECSA, anekdotes, de wifi en Nauta-plaatsen en de jongerencomputerclub Joven Club de Computación y Electrónica in Santiago de Cuba. Verder gesprekken met onderzoekers zoals Juan Antonio García Borrero en Yohana Lezcano, met voorstellen om internet te gebruiken als stimulans voor deelname van burgers aan de maatschappij. Ook is er informatie te vinden over de platforms Facebook en YouTube, de verspreiding van Airbnb op het eiland, de veranderingen in de relaties tussen echtparen door gebruik van technologie en het grootste undergroundnetwerk SNET in Cuba.

Volledige inhoudsopgave nieuwsbrief van vandaag:
logo-van-cubatips-ontwerp-stijn

  1. Internetspecial
  2. Waarom de Cubaanse overheid tegen journalist Ravsberg is
  3. Fresa y Chocolate, eindelijk in het Nederlands
  4. VS stappen uit Mensenrechtenraad VN
  5. Bioloog Ariel Ruiz Urquiola in hongerstaking
  6. Mijn vriendin,de geschoolde sekswerkster
  7. Over de toekomst van Angeline
  8. Boek: De laatste vlucht naar Havana
  9. Culturele Agenda
  10. Het laatste nieuws


Gratis abonnement
Wilt u ook alle nieuwe nummers van de CubaTips vanaf nu in uw mailbox ontvangen? Geef u hier op voor een gratis abonnement!  Uw e-mailadres is voldoende!

Ruim 1.100 abonnees gingen u voor. Zij ontvangen elke zondagochtend rond 12.00 uur de CubaTips en missen zo geen enkel nieuws.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s