In memoriam Harriet Sanders 11 april 1953 – 1 juni 2015

Ze woonde onder meer in China, New York en Cuba. Het laatste land omschreef zij als ‘het land waar niets mag, maar alles kan.’ En overal waar ze kwam maakte ze met haar uitgesproken persoonlijkheid contact en kreeg ze vrienden. Harriet was een buitengewoon royaal en loyaal persoon die voor veel mensen een trouwe steun was. Je kon altijd op haar rekenen. Haar warme en enthousiaste verhalen en reportages over Cuba zijn ook op deze Cubaweblog te vinden.

Harriet in het Sarphatipark

Harriet in het Sarphatipark

Harriet Sanders wordt door haar naasten omschreven als een creatieve, eigenzinnige vrouw met een enorm rechtvaardigheidsgevoel. Twee weken geleden overleed ze plotseling aan een hartstilstand in haar woonplaats Amsterdam.

Locatiescout
Zij studeerde beeldende kunst aan de Rietveld Academie en werkte daarna als beeldhouwer en assistent-fotograaf. De ervaring die ze als assistent opdeed, gebruikte ze later in haar werk als locatiescout voor films en reclames. ‘Als locatiescout moet je goed kunnen kijken, en dat kon zij als geen ander,” zegt Robert Broekhuis. ‘Ze kon goed de vertaalslag maken van de opdracht van de regisseur naar een locatie. Ze stelde er een eer in vakwerk af te leveren. Bovendien was ze zorgzaam voor de mensen die hun huizen ter beschikbaar stelden.” Harriet was een veelzijdig iemand. Voordat ze locatiescout werd, heeft ze jaren teken- en schilderlessen gegeven en was ze succesvol cateraar.

Actief in De Pijp
Ook voor de stad Amsterdam heeft ze veel gedaan. Zo maakte ze zich sterk voor de woon-werk gemeenschap van Amsterdamse kunstenaars de Korte Prins, realiseerde ze een fitnessterrein in het Sarphatipark en voerde zij de laatste jaren met de bewoners van De Pijp actie tegen het uitrollen van de rode loper door de Ferdinand Bolstraat, een plan van de gemeente om de straat een financiële impuls te geven.

Bron
* Het Parool
Linken

* De website van Harriet Sanders
* De Cubareportages en andere reisreportages van Harriet Sanders

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s