Nieuwe vluchten Frankrijk – Cuba

De Franse luchtvaartmaatschappij Corsair vloog gisteren voor de eerste maal met een Boeing 747 van Parijs naar Havana. In principe zullen er 2 vluchten per week plaatsvinden. De Boeing heeft een capaciteit van 533 passagiers. Op de eerste vlucht was de president-directeur Pascal de Izaguirre aan boord, die aankondigde dat een derde vlucht is gepland voor de winterperiode met bestemming het toeristenoord Varadero.

Corsair-International-TUI-frankrijk

Corsair International is een Franse luchtvaartmaatschappij, gespecialiseerd in lange afstanden. Het bedrijf is een filiaal van de TUI-groep.

In 2016 reisden 180.000 Franssen naar Cuba, een record en een stijging van 32% vergeleken met 2015. In de eerste twee maanden van 2017 waren dat er 50.000. Dat is een groei met 30% vergeleken met dezelfde periode in 2016. Naast Corsair International zijn reeds twee andere maatschappijen uit Frankrijk actief, namelijk Air France met 9 vluchten per week en Air Caraibes, die sinds december 2016 elke vrijdag van Parijs naar Havana vliegt en ook Santiago de Cuba aandoet.

Bron
* Het Spaanse persbureau EFE

Plaats een reactie