CubaNow vraag Obama om actie vrijlating Alan Gross

De Amerikaanse lobby-organisatie CubaNow, die probeert het Amerikaanse beleid m.b.t. Cuba te beïnvloeden, heeft de Amerikaanse president Barack Obama gevraagd zich in te zetten voor de Amerikaanse contractarbeider Gross die in Cuba gevangen zit, op dezelfde wijze als hij dat deed voor de vrijlating van de Amerikaanse gevangene Bergdahl in Afghanistan.

Onder rechts Alan Gross en boven de Cuban Five

Onder rechts Alan Gross en boven de Cuban Five

De Amerikaanse gevangene Bergdahl werd een week geleden door de Taliban vrijgelaten in ruil voor de vrijlating van vijf Afghaanse gevangenen. De directeur van CubaNow, Ric Herrero, wijst erop dat Gross ook bijna vijf jaar gevangen zit in Cuba. ‘Als de president vijf gevangenen van de Taliban kan vrijlaten in ruil voor sergeant Bergdahl, kan er ook een manier worden gevonden om Alan terug te laten keren naar huis.’ Herrero dringt aan op onmiddellijke stappen die noodzakelijk zijn voor de vrijlating van Alan Gross ‘zodat hij zich met zijn familie kan herenigen.’

Ruil met Cuban Five
Herrero legt geen directe band met de mogelijkheid van een ruil tussen Gross en de nog drie overgebleven Cubanen die vanwege spionage in de VS worden vastgehouden maar hij merkt wel op dat Bergdahl net als Gross ook 5 jaar moest wachten voor ‘zijn land actie ondernam om hem naar huis te halen.’ CubaNow is een organisatie die vorige maand werd opgericht en bedoeld om een grotere politiek van openheid te bevorderen tegenover het regime in Havana; de organisatie bestaat voornamelijk uit jonge, goed opgeleide Cubaanse-Amerikanen en aankomende zakenlieden die voor een groot deel in Miami en omgeving wonen.

Bron
* Diario de Cuba

 Link
* Website CubaNow

Plaats een reactie