Canadees bedrijf Sherrit vergroot oliewinning in Cuba

Het Canadese bedrijf Sherrit sluit een nieuw contract met de Cubaanse overheid voor de gezamenlijk winning en productie van gas voor tien jaar. Het contract kan worden verlengd tot 2028.

oliewinning-pozo-de-petroleoHet contract voorziet in het boren naar olie in de zone Puerto Escondido, zeventig kilometer van Havana. De reeds bestaande oliebronnen zullen met zeven worden uitgebreid. De president-directeur David Pathe, zei dat ‘wij na 20 jaar aanwezigheid in dit land een sterke relatie met de Cubaanse regering hebben ontwikkeld’ en dat hij ‘tevreden is de uitbreiding van de samenwerking te kunnen aankondigen.’

Belangrijkste producent
Sherrit is de belangrijkste producent van olie in Cuba en het bedrijf stond vorig jaar garant voor 20 duizend vaten olie per dag. Daarnaast beschikt het bedrijf nog over belangrijke contracten voor de winning en raffinage van nikkel. De leiding van het Canadese bedrijf is vaak getroffen door maatregelen van de zijde van de Amerikaanse overheid juist vanwege de handel met Cuba; veelvuldig werd hen de toegang tot de VS ontzegd.

Bron
*  Fernando Ravsberg, website Cartas desde Cuba, 2 juni 2014

Plaats een reactie