Zesduizend ton tabak meer in 2016-2017

In tegenstelling tot de suikerrietoogst 2016 – 2017 (zie bericht van gisteren), wordt de tabaksoogst in Cuba succesvol met 30.000 ton tabak afgesloten, aldus een bericht van het staatsbedrijf Tabacuba. In 2015-2016 ging het om 24.000 ton tabak. Vooral de zone van Vueltabajo in de provincie Pinar del Río, was opnieuw succesvol; traditiegetrouw draagt Vueltabajo 70% van de productie van de nationale productie van het tabaksblad bij.

sigarenoogst--Vueltabajo-Pinar-Rio

De belangrijkste regio voor de tabak is Vueltabajo in de provincie Pinar del Río

Ook in de oostelijke en centrale provincies worden positieve resultaten gemeld. Traditioneel zijn dit geen tabaksstreken maar de sigarenfabriek in Holguín kon rekenen op aanvoer van 8.000 ton tabak uit de regio.

logo-grupo-tabacubaTabaksconglomeraat
Grupo Tabacuba omvat 96 sigarenfabrieken waar sigaren met de hand worden gemaakt. Van deze bedrijven richten 46 zich exclusief op de export, één fabriek waar machinaal sigaren voor de export worden geproduceerd en voor de lokale markt en vier fabrieken exclusief voor de nationale consumptie. Tabak is de vierde inkomstenbron van Cuba; in 2016 droeg de tabak 445 miljoen dollar bij aan het Intern Bruto Product. Het Spaans-Cubaanse bedrijf Habanos is verantwoordelijk voor de commercialisering. Ruim 200.000 Cubanen vinden werk in de tabak; op het hoogtepunt van de oogst zijn dat er 250.000.

Bron
* Persbureau EFE, 1 juni 2017

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s