‘Noord-Korea is model voor de progressieve wereld’

‘Noord Korea is een model voor de progressieve wereld,’ aldus Germán Hermin Ferrás, Cubaans ambassadeur in Noord-Korea donderdag jl. tijdens een solidariteitsbijeenkomst, die gehouden werd in een textielfabriek in PjongJang. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Maand van de Solidariteit met het Cubaanse Volk, die in augustus wordt gevierd.

De ambassadeur van Cuba in Noord-Korea, Ferraz tijdens de onderteking van een verdag in 2012

De ambassadeur van Cuba in Noord-Korea, Ferraz Alvárez tijdens de ondertekening van een verdrag in 2012

Ferrás Álvarez zei verder dat ‘de vriendschapsbanden tussen beide landen, gecreëerd en ontwikkeld door eerdere leiders, met extra kracht groeien dankzij maarschalk en president Kim Jong-un.’ Hij noemde Noord-Korea verder ‘een model voor de progressieve wereld’ en prees zijn ‘strijd’ tegen de inspanningen van de VS het land ‘te isoleren.’ Kim Tong-son, vicevoorzitter van het Solidariteitscomité met het Cubaanse Volk, zei dat het Cubaanse volk ‘de weg naar de overwinning eervol had geopend, en het land en de verworvenheden van de revolutie verdedigd tegen zijn vijanden, onder leiding van de Cubaanse Communistische Partij.

In 1986 bezocht Fidel Castro Noord-Korea en ontmoette toen president Kim il Sung

In 1986 bezocht Fidel Castro Noord-Korea en ontmoette toen president Kim il Sung

Samenwerking
In 2006 kreeg Fidel Castro ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag al de eretitel Held van de Arbeid in Noord-Korea. Korea en Cuba hebben diverse samenwerkingsprojecten getekend op het gebied van onderwijs, olie, landbouw en handel. Vorig jaar kwamen de nauwe banden tussen Cuba en Noord-Korea plotseling aan het licht toen een Noord-Koreaans schip in het Panamakanaal werd onderschept, dat een lading wapens uit Cuba vervoerde. De Verenigde Naties hebben een wapenembargo voor Noord-Korea uitgeroepen.

Bron
* Het persbureau van Noord-Korea KCNC

Plaats een reactie