Cuba stelt Spaanse investeerders gerust

De Cubaanse regering heeft investeerders, die al langer met Cuba zaken doen, verzekerd dat zij prioriteit hebben bij nieuwe investeringen in toerisme. Spaanse bedrijven zijn ondanks het Amerikaans embargo, al vele jaren actief in de Cubaanse toeristensector. Cuba wil dat het aantal toeristen, dat het land bezoekt zal groeien van 3 miljoen vorig jaar tot 3,2 miljoen dit jaar.

Toeristen vermaken zich op het Plein van de Revolutie in Havana

Toeristen vermaken zich op het Plein van de Revolutie in Havana

Maar de Cubaanse Minister van Toerisme, Marrero zei ‘geen lawine van Amerikaanse toeristen te verwachten.’ Rolando Pérez Soto, algemeen manager van de reisorganisatie Paradiso, een bedrijf in handen van de Cubaanse staat, heeft Spaanse bedrijven duidelijk gemaakt dat zij nieuwe investeringen uit de VS niet hoeven te vrezen. Hij wees erop dat deze Spaanse bedrijven al langer actief zijn in Cuba en zich door hun aanwezigheid in Cuba verzet hebben tegen het Amerikaans embargo. Soto zei o.a.: ‘Laat niemand grote veranderingen verwachten want Cuba zal het zelfde beleid voeren dat we tot nut toe praktiseerden.’

toerisme-Cerca de 170.000 viajeros estadounidenses autorizados estuvieron en Cuba en2013Verwachtingen
De verwachtingen bij buitenlandse investeerders is dat de groei van het aantal Amerikaanse toeristen ook de interesse in nieuwe investeringen doet groeien. Marrero noemde zelf het Spaanse bedrijf Globalia dat nieuwe hotels en nieuwe golfbanen in Cuba wil bouwen en het feit dat de Spaanse vliegtuigmaatschappij Iberia recent besloot opnieuw op Cuba te gaan vliegen. Paradiso heeft ook speciale reizen voor Spaanse gezinnen aangekondigd, inclusief complete nachtprogramma’s in lokaliteiten gespecialiseerd in de Cubaanse son, jazz en popmuziek. De Cubaanse Minister van Toerisme zei ook het particulier initiatief in de toeristensector te willen versterken. Hij wees op de 2.500 particuliere restaurants of paladars en het aantal kunstenaars dat op straat werk verkoopt is en zich zo, dankzij het toerisme, een eigen inkomen verschaft.

Bron
* David Placer van de Spaanse toerismewebsite 02Bcerodosbe

Plaats een reactie