Cubaans leger start eigen site

Vanaf gisteren heeft het Cubaanse leger Fuerzas Armadas Revolucionarias (FAR) een eigen website. De site moet de beelden logenstraffen die de internationale media over het Cubaanse leger verspreiden om dit in diskrediet te brengen, aldus de Cubaanse staatsmedia.

De website Cuba Defensa is de eerste Cubaanse website die aandacht schenkt aan het leger en informeert over het defensieconcept van het leger, de politiek-militaire geschiedenis en het dagelijks leven van de strijdkrachten in het algemeen, aldus het officiële blad Juventud Rebelde. In deze krant van de communistische jeugdbeweging komt kolonel Jorge Galván aan het woord, die ook uitgever is van het militaire tijdschrift Verde Olivo. De website is ontwikkeld door specialisten van de Universiteit voor Informatica in Havana en bevat ondermeer een galerij gewijd aan de Argentijns Cubaanse guerrillero Ernesto Che Guevara (1928-1967).

Modernisering
De huidige president Raúl Castro was sinds 1959 48 jaar lang leider van de Cubaanse strijdkrachten. Onder zijn leiding werd in de jaren negentig het Cubaanse leger gemoderniseerd en raakte nauw betrokken bij de ontwikkelingen in sleutelsectoren van de Cubaanse economie zoals het toerisme, de suiker, de energie, de landbouw en de communicatie. De FAR vormt op dit moment een steunpilaar bij uitstek voor de Cubaanse economie; het leger wordt sinds november 2011 geleid door ex-guerrillero, generaal Leopoldo Cintra Frías.

Link
* Website van het Cubaanse leger

Plaats een reactie