Volgens autoriteiten komt El Sexto spoedig vrij

De autoriteiten van de gevangenis waar de Cubaanse graffitikunstenaar Danilo Maldonado (El Sexto) gevangen wordt gehouden, zeggen dat hij op 28 januari wordt vrijgelaten. Zijn familie heeft twijfels over het bericht.

danilo-maldonado-shirt-abajo

Danilo Maldonado met de tekst Abajo Quién tu sabes / Weg met….je weet wel wie.

De moeder van El Sexto, María Victoria, zei tegen het persbureau EFE dat een leraar verbonden aan de gevangenis dit hem had gezegd. Amnesty International eiste al eerder de ‘onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating’ van de dissidente graffitikunstenaar en beschouwt hem als een ‘gewetensgevangene’, die zonder aaanklacht sinds 26 november gevangen zit. De reden van zijn arrestatie was het feit dat hij een dag na het overlijden van Fidel Se fue (Hij is weg) op muren in Havana had gezet.

Ongeloof
‘Ik geloof het pas als ik hem hier in huis zie’, zegt María Victoria die herinnert aan zijn 10-maanden durende detentie vorig jaar zonder dat er een rechtszaak plaatsvond. De laatste maal dat de familie hem kon bezoeken was op 10 januari. Toen kon men met veel moeite de controles passeren omdat een inhaler tegen Danilo’s astma was meegenomen. De familie is bezorgd over zijn gezondheid. Het laatste nieuws uit de gevangenis is dat er schurft is uitgebroken.

Bron
* Website 14ymedio

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s