Veel belangstelling voor gratis wifi bij kunstenaarsatelier

Het atelier van de kunstenaar Kcho in de wijk Playa in Havana is in enkele weken uitgegroeid tot een ontmoetingsplek bij uitstek voor jongeren. Kcho, een persoonlijk vriend van Fidel Castro, kreeg toestemming van het regime gratis wifi aan te bieden in zijn atelier.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Jongeren voor het atelier van Kcho

De service is gratis en men hoeft enkel het password aquinoserindenadie te gebruiken. De mond-op-mond- reclame maakt dat het experiment in Calle 9na y 120 in de buurt Romerillo inmiddels alom bekend is. Een woordvoerder van het atelier Leysi Rubio, legt uit dat het experiment bedoeld is ‘om nieuwe krachten te ontwikkelen en via de kunst niet alleen ons socialistische project nieuw leven in te blazen, maar ook de wijk en de Cubanen’.
De website Diario de Cuba raadpleegde deskundigen van het Ministerie van Communicatie en Informatie, die verklaarden dat tot nu toe voor particulieren niets geregeld is op het gebied van internet en wifi en dat enkel burgers verbonden aan goedgekeurde projecten door staatsinstellingen, een verzoek kunnen indienen bij het ministerie.

 Een Cubaanse jongeman die gebruikt maakt van wifi bij Kcho om te bellen met familieleden in de VS.


Een Cubaanse jongeman die gebruikt maakt van wifi bij Kcho om te bellen met familieleden in de VS

Traag maar gratis
Inwoner Yendy Guzmán, woonachtig in Romerillo, maakt zich geen zorgen over de vraag wat er achter het experiment schuilgaat. ‘Het gaat mij erom verbinding te leggen met de buitenwereld en geld uit te sparen. Mijn collega’s en ik hadden een mannetje in Hotel Saratoga die ons voor 10 CUC per maand verbond met wifi, maar dat leverde veel problemen op door jaloezie. Toen hoorden we dat we wachtwoorden zouden kunnen gebruiken van de school van de journalistiek in Bohemia, maar dat is ver weg. Dit hebben we nu binnen, een slechte en trage verbinding, maar gratis en je brengt collega’s niet in gevaar.’

Bron
* Diario de Cuba

Plaats een reactie