Davidoff wil terug naar Cuba

De prestigieuze producent van kwaliteitssigaren Oettinger Davidoff wil na het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Cuba, mogelijk naar Cuba terugkeren. ‘Wij zouden zeer gelukkig zijn met een terugkeer naar Cuba en ik geloof dat de Cubanen dat ook zouden willen,’ aldus de huidige president-directeur van het bedrijf Hans-Kristian Hoejsgaard.

Davidoff-Ambassadrice- dominicaanse-republiek.jpgrIn 1967 werd Davidoff benaderd door het Cubaanse staatsbedrijf Cubatabaco met het verzoek een eigen serie sigaren te produceren voor de winkels van Cubatabaco. De sigaren werden gemaakt in de nieuwe opgezette fabriek El Laguito in Havana, waar ook de persoonlijke Cohibasigaren van Fidel Castro’s werden gemaakt. Davidoff trok zich in 1989 terug van de Cubaanse markt na problemen en discussies over de kwaliteit van de daar geproduceerde sigaren. Men zou nu willen terugkeren wanneer de volledige controle over de productieketen van de sigaren gegarandeerd wordt. De leiding van het bedrijf is er zich bewust van dat dit proces nog wel 5 tot 10 jaar kan duren

Fidel Castro voor hij met roken stopte

Fidel Castro voor hij in 1985 met roken stopte om gezondheidsredenen

Recordproductie
Oettinger Davidoff produceerde in 2014 44 miljoen sigaren van hoge kwaliteit. Het bedrijf behaalde daarmee een productie die 13,1% hoger lag dan een jaar eerder. Ook het aantal werknemers bij Davidoff is gegroeid, namelijk met 4,9% werknemers tot 3.672 vooral vanwege de bouw van nieuwe fabrieken in de Dominicaanse Republiek en Honduras. De nu in Zwitserland gevestigde firma behaalde positieve resultaten in de VS en Europa en ook in Azië steeg de verkoop van sigaren. In China werd het bedrijf geconfronteerd met strengere normen in het kader van de strijd tegen de corruptie.

Bron
* 14ymedio, 18 juni 2015

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s